עיוות בפרופורציית התמונה עם משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

21/12/2015 | 10:36 | מאת: שי

שלום, יש לי משקפיים כבר הרבה שנים ורכשתי לאחרונה גם עדשות מגע. כאשר אני מרכיב את המשקפיים אני שם לב שהתמונה היא כמובן ממוקדת אך גם מבחינה פורפורציונאלית האובייקטים נראים יותר קטנים(יחסית לאיך שזה נראה בלי משקפיים). לעומת זאת כאשר אני מרכיב עדשות אז היחס פורפורציונאלי של איך שאני רואה את התמונה עם או בלי עדשות נשאר.(וכמובן שהתמונה ממוקדת וחדה) רציתי לשאול האם זה הגיוני או שהמשקף שיש לי פגום? תודה מראש

21/12/2015 | 17:06 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום שי, מה שאתה מתאר זה אפקט אופטי נורמלי לחלוטין. כאשר מרכיבים משקפים, אפקט ההקטנה נוצר עקב המרחק הקיים בין העדשות במשקפים לעין. בעדשות מגע זה לא קורה כי העדשות נמצאות על העין.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע