פזילה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

04/11/2015 | 18:56 | מאת: אביבית

שלום רב בילדותי עברתי טיפול על ידי תרגילים לפזילה, וזה עבר והיה בסדר. עכשיו בגיל 70, שוב התחלתי לפזול מדי פעם. האופטומטריס נתן לי משקפיים עם פלסמות למיקוד העיניים. בצד אחד 5 ובצד שני 2. אני משתמשת בזה רק בשביל לראות טלויזיה וזה ממקד לי את התמונה, אבל אני מרגישה שזה כאילו גרם לי פזילה יותר גדולה במשך היום. ממש העיניים עייפות והפזילה יותר חזקה מאז המשקפיים. האם המשקפיים עם הפלסמות באמת יכולים לגרום ליתר פזילה כי הן ממש מרגילות את העיניים להסתכל בצורה לא נכונה. שאלתי האם להמשיך להרכיב את המשקפיים ושאין קשר או להפסיק כי הן באמת גורמות ליותר פזילה? אשמח אם תוכלו לייעץ לי. תודה אביבית.

11/11/2015 | 14:03 | מאת: זויה גוזמן

אביבית שלום, האם הכוונה היא לפריזמות במשקפיים? יש הרבה דברים שלא מובנים בשאלה שלך, למשל כתוצאה ממה הופיעה פזילה בגיל 70? כמה זמן הפזילה קיימת? האם היית אצל רופא ובדקת את זה? כל זה משפיע על החלטת האופטומטריסט איזה סוג משקפיים לעשות. חשוב לציין שבדיקה למשקפיים עם פריזמות היא בדיקה לא פשוטה ואת צריכה לפנות לאופטומטריסט מוסמך על מנת לעשות משקפים מסוג זה. אם לאחר שעשית משקפיים את עדיין רואה כפול, את צריכה לחזור לאותו אופטומטריסט לבדיקה חוזרת. וכמובן לפנות לרופא עיניים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע