שאלה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

23/03/2015 | 23:55 | מאת: שי

שלום. אני בן 41 כבר יותר מ20 שנים עם עדשות קשות. המספר בערך 5 בשתי העיניים. לאחרונה שמתי לב לירידה די משמעותית בראיה בעין ימין. פניתי לרופא עיניים ששלח אותי לבדיקות שתוצאותיהן יגיעו עוד שבועיים ושבוע אחרי זה יש לי תור נוסף אליו. השאלה שלי אם יש טעם לחכות לתור שלי אליו או שכבר כדאי שאלך להתאים משקפיים או עדשות חדשות. בינתיים הפער מציק לי אבל אני לא בטוח מה כדאי לי לעשות. ושאלה נוספת - מה המשמעות אם ארכיב משקפיים/עדשות אם פער במספר בין העיניים?

26/03/2015 | 10:56 | מאת: זויה גוזמן

שלום רב! לפני שאתה פונה לאופטומטריסט להזמין זוג עדשות חדשות/משקפיים חדשים, חכה לתוצאות של הבדיקות.עדיף לוודא שאין שום ממצאים פטלוגים בעין שעלולים להשפיע בהמשך על שינוי במרשם. בהמשך לשאלתך השניה, כאשר יש פער גדול בין שתי עיניים זה מהווה בעיה בהרכבת משקפיים.אנחנומשתדלים לצמצם כמה שיותר את הפער הזה בהכנת משקפיים. בעדשות מגע זה לא אמור להפריע.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע