קושי בהתאמת משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

05/03/2015 | 18:07 | מאת: יניב ביגו

שלום! שאלה מעט מורכבת: 1. לפני 10 שנים עברתי ניתוח לייזר ב-2 העיניים, עם ירידה במספרים ממינוס 10 למינוס 0.5. 2. המספרים גדלו מעט במשך 7 שנים, עד שלפני שלוש שנים בוצע תוקן ב*עין שמאל*, שגם לאחריו עדיין לא ראיתי 6\6 בעין הזו. 3. מאז יש לי קושי בהתאמת זוג משקפיים שאראה איתו טוב בעין *שמאל*. העניין הוא שבעין הזו לוקח לי הרבה זמן להיכנס ל'פוקוס'. בבדיקת הראייה יש יחסית הרבה זמן לבדוק את היכולת של העין השמאלית לראות את הספרות בלוח הבדיקה, אך בחיים האמיתיים מסתכלים לפעמים לרחוק ולפעמים לקרוב, ואין זמן לתת לעין להיכנס לפוקוס. בשורה התחתונה: אני מצליח לראות טוב יותר עם עין שמאל בזמן בדיקת הראייה עם המספר שמתאימים לי, מאשר בחיי היום-יום. לא רק זאת, אלא שכשאני עושה דבר מוזר למדי, כמו להוציא את המשקפיים, *לסובב אותם*, ואז לתת לעין שמאל להסתכל עם העדשה (המסובבת..) של עין ימין - אני פתאום רואה בה מצויין. אך בכל פעם שאני הולך לבדיקת ראייה, שוב מתאימים לי מספרים שלא מתאימים לי בחיי היום יום. אשמח מאוד לקבל הנחיה מה עושים הלאה.. בתודה מראש, יניב

11/03/2015 | 14:43 | מאת: סטפני ישראלי

יניב שלום, לפי מה שאתה מספר, יש לך קושי במעבר בין המרחק לקרוב ולהיפך, לכן הייתי ממליצה לך לעבור בדיקה של מיקוד הראיה שבה בודקים את תקינות השרירים. בנוסף, תחזור לחנות שבה רכשת את המשקפיים לביצוע בדיקה חוזרת על מנת לוודא שהכל בסדר עם המרשם.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע