רוחק ראיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/03/2015 | 10:08 | מאת: חגית כהן

אני סובלת לאחרונה מרוחק ראיה (בת 40+). לעולם לא היו לי משקפי ראיה לפני כן. בחנות המשקפיים בה בוצעה לי בדיקת הראיה נאמר לי ע"י האופטימטריסטית כי בעין אחת יש לי מספר שלילי (-0.75) וגם חיובי (+1.25) ועל כן העדשה שהיא הזמינה עבורי עבור העין הזאת היא במספר +0.5 (חיבור של שתי התוצאות). לגבי העין השניה לא היתה שאלה כי לא היה לי בה מספר שלילי, לכן שם נתנה לי עדשה עם מספר חיובי. מעולם לא שמעתי על חישוב שמחבר את קוצר ורוחק הראיה. האם החישוב נכון?

02/03/2015 | 10:24 | מאת: חגית כהן

תיקון : זוקן ראיה ולא רוחק ראיה כפי שכתבתי

02/03/2015 | 19:02 | מאת: סטפני ישראלי

חגית שלום, לא כל כך ברור לי למה את מתכוונת. אבל אני יכולה להסביר לך כמה מושגים שאולי יבהיר לך את המצב שבו את נמצאת. בזוקן ראיה, מתחיל בעיה בראיה לקרוב,ועקב כך יש מספרים שונים למרחק ומספרים שונים לקריאה. בשפה המקצועית, יש מרשם למרחק ותוספת לקרוב או addition. בשביל לקבל את המרשם הסופי לקרוב, צריך לחבר את המספרים של המרחק עם כמות ה addition שנמדד ב (+). מקוה שזה עזר לשאלה שלך.

09/03/2015 | 14:56 | מאת: זויה גוזמן

שלום רב! התוצאה סהופית של מרשם למשקפי קריאה היא חיבור בין מרשם לרחוק לבין מרשם לקרוב. כאשר עושים משקפי קריאה לא ניתן להתעלם מהמספר שקיים לרחוק. לכן אם יש לך מספר -00.75 לרחוק ולקרוב +01.25 התוצאה הסופית של מרשם לקרוב יהיה +00.50.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע