משקפיים או????

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/01/2015 | 15:08 | מאת: ענת

אני בת 65 מרכיבה משקפיים מגיל 16. בשנים האחרונות השתפרה לי הראיה. כיום אני רואה טוב למרחק בעין שמאל. רואה טוב לקריאה בעין ימין. יש לי בעיית "אמצע", למרחק 40 - 100 ס"מ אני רואה מטושטש. מה עושים? רופאה אחת המליצה לי להוריד את המשקפיים.

27/01/2015 | 21:15 | מאת: סטפני ישראלי

ענת שלום, לפי מה שאת מתארת, עם המשקפיים את נמצאת במצב הנקרא monovision. ז"א עין אחת רואה לרחוק והעין השנייה רואה לקרוב. את יכולה לבדוק בבית אם אכן עוזר לך להוריד את המשקפיים למרחק ביניים, ואם לא את צריכה לגשת לבדיקת ראייה אצל אופטומטריסט מורשה שיתאים לך משקפיים למרחק הזה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע