עדשות מגדילות- עדשות סירקל

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

09/01/2015 | 15:18 | מאת: גלי

שלום, לא מזמן קניתי עדשות צבע מגדילות בשם עדשות סירקל שבעצם אפקט ההגדלה שלהן הוא שהחלק הצבעוני של עדשה מחסה חלק מהחלק הלבן של העין. העדשות בקוטר 14.8 ונאמר לי בחנות שהן באישור משרד הבריאות. קראתי כתבה במאקו בנושא (מצורפת מטה) על כך שהשימוש בעדשות אלו מסוכן. האם הן מזיקות לעינים? אם משתמשים פעם- פעמיים בשבוע ובהתאם מחליפים תמיסה ושומרים על הגיינה. תודה מראש. מדובר בעדשות שנתיות רכות.

13/01/2015 | 20:01 | מאת: סטפני ישראלי

גלי שלום, אינני מכירה את העדשות האלה, אך לפי מה שהבנתי מדובר בעדשות שאינן משווקות בארץ אלא מזמינים אותם מחו"ל באינטרנט. אם העדשות אכן מאושרות על ידי משרד הבריאות, זה צריך להיות מסומן על הקופסא. כאשר מזמינים עדשות מגע, חייבים לבצע בדיקת התאמה קודם, וכאן הבעייתיות. אם את מזמינה עדשות מאינטרנט ללא בדיקה, אין לך דרך לדעם האם העדשות האלו מתאימות לך. במידה והעדשות אינן מתאימות ואת מרכיבה אותם, אפילו אם לא הרבה, את מסכנת את העיניים שלך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע