בדיקת האינדקס של העדשות במשקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

08/01/2015 | 15:07 | מאת: יוני

שלום, אני מעונין לברר מה האינדקס של העדשות במשקפיים שקניתי. האם יש מכשיר שיכול לבדוק את העדשות אחרי שכבר שמו אותן במסגרת? איפה מתבצעת הבדיקה? תודה רבה, יוני

13/01/2015 | 18:43 | מאת: סטפני ישראלי

יוני שלום, מהרגע שהעדשות כבר חתוכות, אין דרך לדעת מה האינדקס של אותם עדשות. אופטומטריסט בעל ניסיון יכול להעריך באיזה סוג עדשות מדובר, אך זה רק ההערכה. זה לא תמיד מדוייק ונכון. חנויות רבות נוהגות לשמור את המעטםות של אותם עדשות שהזמינו, ושם רשום מה האינדקס של העדשות. אם לא מדובר בהזמנה ישנה יחסית, אתה יכול לבקש לראות אותם.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע