רוחק ראייה לבת שנתיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

27/10/2014 | 10:27 | מאת: כרמית

שלום, הבת שלי בת השנתיים אובחנה עם רוחק ראייה ( +4 בעין אחת ו +4.5 בעין שניה) והרופא המליץ על משקפיים . הבנו כי העדשות של המשקפיים הן קמורות כך שהן כמו זכוכית מגדלת. האם קיימת טכנולוגיה בכל זאת לעשות עדשות שלא יגדילו ? תודה כרמית

28/10/2014 | 20:57 | מאת: סטפני ישראלי

כרמית שלום, עדשות פלוס מגדילות את העיניים, אבל ניתן למזער את התופעה ע"י בחירה של עדשות דקות. ככל שהעדשה דקה יותר, מקדם השבירה שלה גבוה יותר וכך העיניים נראות פחות גדולות. בנוסף בחירה של עדשה א-ספרית גם מקטינה את התופעה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע