עובי עדשות מומלץ למשקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

01/09/2014 | 21:54 | מאת: הדר

מספר העדשות שלי הם -5 ו -4.5- בשתיהן יש צילינדר לא מאד גבוה (פחות מ 1). האם ניתן להסתפק בעדשות בעובי 1.6, או שכדאי להזמין עדשות בעובי של 1.67? תודה רבה! הדר.

02/09/2014 | 21:20 | מאת: סטפני ישראלי

הדר שלום, בחישובי עובי של העדשות יש להתייחס למספר, לצילינדר וגם לזווית של הצילינדר. בנוסף יש גם חשיבות לנתוני מסגרת ומרחק בין אישונים. בלי מרשם מדויק ובלי לראות את המסגרת, אינני יכולה לענות בצורה מדויקת. זה גם מאוד תלוי עד כמה את רגישה למשקל ועד כמה חשוב לך הפן האסתטי. מה שאת כן יכולה לעשות הוא לבקש תכנות עובי, ז"א שהמפעל יכול לחשב עובי של מרכז העדשה ושל הצדדים בסוגי עדשות שונות. ברגע שהמפעל מקבל את המסגרת ואת המרשם שלך, יהיה ניתן לתת לך אופציות לגבי סוגי עדשות בעובי שונה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע