מרשם לעדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/08/2014 | 20:06 | מאת: טופז

שלום רב. בכללית מסרבים לתת לי מרשם לעדשות מגע. אני זקוקה לעדשות עם צילינדר. עשיתי בדיקה בהלפרין, שם סרבו לתת לי את פרטי הבדיקה. הצלחתי לצלם אותם מהדלפק. 2.00-:PWR: -1.50. CYL. אני מעוניינת להזמין מחו"ל עדשות חודשיות של ג'ונסון, אך הצילינדר שם הוא או -2.25 או -1.75. א. באיזה צילינדר לבחור? ב. אלו עדשות מומלצות אם אני סובלת מקשקשת (כרוני)? הידרוג'ל סיליקון? ג. האם חוקי מצד רופא העיניים בכללית לא לתת לי מרשם? בברכה, טופז

19/08/2014 | 20:58 | מאת: סטפני ישראלי

טופז שלום, החוק בישראל לא מוגדר בקשר למרשמים יש מקומות שמוכנים לתת מרשם בתשלום ויש כאלה שלא מוכנים לתת בכלל מתוך חשיבה אחראית ונכונה כך שהרופא בכללית פעל נכון. במידה ותרצי להזמין עדשות מגע כדי שתעשי בדיקה. לעדשות מגע צריך עוד פרמטרים חוץ מהמספר עצמו,זה יהיה לא אחראי מצידי לומר לך מספר כזה או אחר או להמליץ לך על עדשות מגע בלי שאני אבדוק אותך ולכן אני ממליצה לך להיבדק בצורה אחראית ואולי לבדוק מקום שכן יהיה מוכן להנפיק לך מרשם בתשלום.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע