ראייה כפולה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

03/08/2014 | 12:09 | מאת: עומר

שלום, כבר הרבה שנים יש לי ראייה כפולה. האם ניתן לטפל בזה? מה הטיפול?

11/08/2014 | 00:58 | מאת: סטפני ישראלי

עומר שלום, על מנת לטפל בראיה כפולה, יש לקבוע קודם מה היא הסיבה לכך. יש להבדיל בין כפילות חד-עינית ( הנובעת מהפרעות שונות במשטח של הקרנית או העדשה התוך עינית) לבין כפילות דו-עינית שנובעת מחוסר תיאום בין התנועות של שתי העיניים. כפילות דו-עינית יכולה להיגרם עקב פזילה, פגיע בגזע המוח, בשרירים או בעצבים האחראים עליהם וגם במחלות מסוימות. הטיפולים מגוונים ובהתאם למקור הבעיה. יכול להיות שיהיה צורך בתרגילי עיניים, במתן משקפיים או עדשות מגע, במתן תרופות או אפילו בניתוח. במידה ומדובר בכפילות פתאומית ללא סיבה ידועה, יש לפנות לרופא באופן מיידי.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע