האם מספר הצילינדר אמור להיות מדוייק בעדשה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

16/07/2014 | 01:46 | מאת: שמואל

שלום וברכה, לאחרונה רכשתי זוג משקפיים ולבקשתי מהאופטימטריסט שיבדוק אם העדשות תואמות למה שצויין בהזמנה התברר שיש פער לבין מה שהיה רשום לבין מה שהמכשיר ציין מהעדשה, בדף היה רשום צילינדר 180 ובמכשיר 175, כך גם בעדשה השנייה היה פער של 7. לתמיהתי הוא אמר לי שזה נורמלי ויש פער בכל במשקפיים ועד פער של 12 זה לא בעיה, שאלתי האם זה נכון או שהוא רק ניסה להתחמק, אני לתומי חושב שזה צריך להיות מדויק אם רשום 180 צריך שיהיה 180,וגם יש אי נוחות במיוחד שהמשקפיים החדשות הם באותו המספר של הקודמות או לכל פחות אמורות להיות... דבר כזה לא יכול להזיק לראייה? והאם זה נכון שכל הזמן יש פער ועד 12 אין בעיה? אודה מאוד על התשובה.

20/07/2014 | 11:24 | מאת: סטפני ישראלי

שמואל שלום, בזמן הכנת משקפיים יכול להיות סטייה במעלות של האקס של הצילינדר. יש מידה מסוימת של סטייה שמותרת והעבודה עדיין נחשבת כתקינה. כמות הסטייה המותרת במעלות תלויה בכמות של הצילינדר. אם מדובר בצילינדר קטן, 7 מעלות אכן נחשב תקין.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע