עדשות משקפיים וגודל העיניים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

17/04/2014 | 02:23 | מאת: דנה

שלום, יש לי שני זוגות משקפיים ללא מסגרת חד מוקדי במינוס. המרשם זהה ואינדקס העדשה זהה (כנראה 1.74, כך לפחות נאמר לי כשרכשתי), אך ישנו הבדל בצורת העדשות (בזוג אחד העדשות מעט יותר קטנות וזה ניכר גם בעובי העדשות). משום מה נדמה לי שבעדשות הקטנות העיניים שלי נראות מעט יותר גדולות, בולטות ומעוותות ביחס לזוג השני. יש לציין שגם מבחינת ראיה התחושה היא שאני רואה מעט גדול יותר ובהיר יותר למרות שבשני הזוגות הראיה ברורה באופן זהה. האם זה ייתכן או שרק נדמה לי? כעת אני צריכה להחליף עדשות מכיוון שנשרטו. אשמח לדעת באופן כללי אילו פרמטרים יכולים להשפיע על האופן שבו העיניים נראות (כגון: אינדקס עדשה, יצרן עדשה, צורת עדשה, האופן שבו המשקפיים מונחות על האף- מרחק של המוקד מהעיניים, עובי עדשה וכו'..) כדי שאקפיד שברכישת העדשות החדשות פרמטרים אלו יהיו זהים לעדשות שלדעתי יותר מחמיאות לעיניי. תודה

23/04/2014 | 18:17 | מאת: דודי בן דוד

שלום . מומלץ שהאופטומטריסט יהיה מעורב בבחירת המשקפיים(איך שהן מונחות ,מרחק מהעין)לקיחה של מרחק בין האישונים PD חד עיני,וכן מומלץ לבחור עדשה עם מבנה אספרי .

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע