שריטה בעין

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

27/03/2014 | 22:31 | מאת: אור כהן

שלום , ראשית כל אני רוצה להתנצל אם הודעה לא מתאימה לפורום. 1.אני מרכיבה עדשות מגע מספר ימים והיום כשניסיתי להוציא את העדשה צבטתי בטעות את העין , ואני חושבת שעם הציפורניים. זה לא בתוך האישון ואני לא חושבת שזה מדמם או משהו , אבל נהיה קו אדום דק במקום שבו צבטתי , אני לא יודעת אם זה שריטה או משהו לא מסוכן . ללכת לרופא עיניים ? 2. שמעתי שעדשות יכולות לגרום להמון זיהומים ודברים כאלה בעין. חברה שלי סיפרה לי שהיא מכירה מישהי שהצטרכה לעבור ניתוח בעין בגלל העדשות. האם זה יכול לקרות ?

27/03/2014 | 22:37 | מאת: אור כהן

והאם לחכות עד שהשריטה תעבור לפני שאני משתמשת בעדשות שוב ?

02/04/2014 | 10:12 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, מומלץ להמתין 48 שעות לפני הרכבה של עדשות מגע ולזלף דמעות מלאכותיות 4-5 פעמים ביום. לגבי גורמי סיכון ועדשות מגע אסור להתקלח עם עדשות מגע ,לרחוץ בים\בריכה וכן אסור לישון עם עדשות מגע רגילות(יש סוג מסויים שיש אישור) ,בעדשות מגע חודשיות ומעלה מומלץ להשתמש כתמיסה במי חמצן שהוא קטלן החיידקים הטוב ביותר ללא חומר משמר.לא להפריז בשעות הרכבה 8-10 שעות ביום מקסימום.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע