משהו מוזר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/01/2014 | 13:46 | מאת: רוני

שלום רב, אני בן 50 ובגיל 42 הראיה לקרוב (קריאה ומחשב) התדרדרה ובבדיקה קיבלתי משקפי קריאה (+1) ובגיל 48 חלה התדרדרות נוספת ועליתי למספר (+2) ולאחרונה אני מרגיש התדרדרות בראיה ל2 מטר ומעלה כלומר (טלוויזיה ונהיגה אני כבר רואה מטושתש את מספרי הרכבים ושלטי ההכוונה) פתאום יום אחד הרכבתי את המשקפיים (+1) הישנות ופתאום התחלתי לראות לרחוק טוב מאד ולקרוב מטושתש. האם יש הסבר לתופאה זאת הרי חשבתי שלראיה רחוק צריך משקפיים מינוס (-)?

25/01/2014 | 21:30 | מאת: דודי בן דוד

שלום , לך כנראה יש רוחק ראייה(פלוס למרחק) ולכן אתה צריך לגשת לבדיקת ראייה מקיפה אצל אופטומטריסט מוסמך.

27/01/2014 | 09:10 | מאת: רוני

האמת שהייתי ברשת אלפרין בנהריה לפני חצי שנה, והוא קבע (2+) לקריאה ו (0.5-) למרחק ואמר שאני צריך מולטי פוקל, את הבדיקה עשיתי ללא קניית משקפיים רק מרשם ב 100 ש"ח והם לא אהבו את זה, גם הבדיקה היתה מהירה אולי חצי דקה יצאתי לא מרוצה עכשו אני מבין למה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע