ירידה במספר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

09/01/2014 | 16:56 | מאת: ערן

אחותי בת 19 ומרכיבה משקפיים רק לרחוק. בשנים האחרונות המספר היה 1.75 בכל עין פלוס צילינדר ולפני כמה ימים היא הלכה לעשות זוג נוסף ואמרו לה שהמספר ירד ל 1.5 בכל עין פלוס צילינדר. מה הסיבה שהמספר ירד והאם יכול להיות שבעוד כמה שנים היא לא תזדקק בכלל למשקפיים? והאם גם הצילינדר יכול להיעלם עם הזמן?

14/01/2014 | 14:27 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, ירידה של -0.25 זה זניח.לגבי השאלה השנייה ישנו תהליך פיזיולוגי טבעי שהאישון קטן עם הגיל והמספר יכול לרדת מעט אך מדובר בגיל מבוגר.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע