שאלה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/12/2013 | 15:50 | מאת: דנה

קורה לחלק מהאנשים שהם עושים משקף חדש עם אותו מספר/צילינדר וזווית כמו המשקף הקודם וכאשר מגיע המשקף החדש הם לא מצליחים להתרגל אליו ולא רואים בו טוב. שאלתי היא: 1. מה יכולות להיות הסיבות לכך? (בהתחשב שהמספר, הצילינדר, הזווית וה- PD הכל תקין) אודה לך אם תפרט לי את הסיבות. 2. האם לעובי העדשה (1.6/1.68) יש השפעה על ההסתגלות למשקף? 2. האם באותה מסגרת של משקפיים ניתן להתקין עדשות ראייה עם קימור שונה? האם לקימור יש השפעה על ההסתגלות? אם אלך לאופטומטריסט שעשה לי לפני שנה את המשקפיים המוצלחות הוא יוכל לאמר לי באיזה קימור הוא השתמש?

02/12/2013 | 16:23 | מאת: דודי בן דוד

שלום, אופטומטריסט מוסמך שבדק אותך והיה מעורב בבחירת המסגרת יכול לתת לך את התשובה. ולהמשך שאלתך לאינדקס שבירה של העדשה אין השפעה על ההסתגלות למשקפיים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע