בעיית מספר במשקפיים?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

13/11/2013 | 14:39 | מאת: גל

שלום רב, מזה כ-17 שנה אני חובש משקפיים במספר קטן מאוד כולל צילינדר קטן. לאחרונה עשיתי בדיקה נוספת ועלה לי הצילינדר ממש קצת. כיום אני על ~-0.5 0.75 בעין אחת, ובעין השנייה 0.5, -0.25. בהתחלה עשיתי בדיקה ויצאו ערכים גבוהים יותר וכאשר קיבלתי את המשקפיים הרגשתי שהם במספר גבוה מדי. עשו לי בדיקה נוספת והגיעו למספרים הנ"ל ועדכנו לי את העדשות. אין ספק שכעת אני למרחק רואה טוב יותר ולא מרגיש שאני מתאמץ. הבעייה כרגע היא שאני מרגיש שבמשקפיים החדשים הראייה מקרוב קשה לי (בעיקר בישיבה מול מחשב). אני רואה טוב ללא משקפיים לקרוב, וכן עם המשקפיים הקודמים שלי לא הרגשתי כל קושי כאשר חבשתי אותם ועבדתי מול מסך מחשב. האם הקושי בחבישת המשקפיים ועבודה מול מחשב נוסעת מכך שעלה המספר בקצת? האם יכולה להיות בעייה נוספת שגורמת לכך? האם זה טבעי שמרגיש שמתאמץ כאשר אני עם המשקף ומסתכל למרחקים קצרים? (ממש מרגיש שהעין מתאמץ ולעיתים מתעייפת וכואבת קצת). אני כבר לא יודע מה להגיד לחנות המשקפיים, מרגיש שאולי אני מתלונן על דבר שהוא טבעי. אשמח לעזרה

16/11/2013 | 19:39 | מאת: דודי בן דוד

מה גילך?

16/11/2013 | 20:08 | מאת: גל

20/11/2013 | 21:29 | מאת: דודי בן דוד

שלום גל, לאחר בדיקה של תפקודי ראייה שצריכה להתבצע ע"י האופטומטריסט ניתן לקבוע באם אתה צריך מרשם אחר לקריאה \ פיתרון אחר \המלצה להוריד את המשקפיים לקרוב.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע