כאב עיניים וסחרחורת

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

25/10/2013 | 20:15 | מאת: שם בדויי

היי. יש לי משקפיים מגיל 6 והמספר גבוהה מאוד. בעין אחת זה +7 דיופטרים ובעין שנייה זה +4 דיופטרים. כל חצי שנה אני הולך לאופטומטריסטית ולרופאת עיניים. לפני חודש הלכתי לאופטומטריסטית והיא אמרה שהמספרים לא השתנו. לפני שבוע הלכתי לרופאת עיניים וראיתי ממש מעט מהלוח עם המספרים, אז היא בדקה במכונה שמציגה תמונה של עץ לא מפוקס (בלי טיפות). אם זה חשוב, אז כן התאמצתי מעט לפקס את התמונה. המכונה הציגה שהמספר בעין עם ה7 ירד ל4.5. הלכנו לאופטומטריסטית אחרת בשביל לקבל עוד חוות דעת (כי לא מזמן הזמנתי משקפיים עם המספר של השבע), והיא אמרה שהמספר ירד רק ב0.5. הבעיה היא שכבר כמה זמן יש לי כאב בעיניים כשאני מנסה להתפקס למשהו קרוב כמו כשאני מסתכל על הציפורן מקרוב (רק לפני חצי שנה הפסקתי לגזוז ציפורניים, אז עדיין אני משחק איתם קצת). חשבתי שזה פזילה או משהו, אז לקחתי את הפלאפון וצילמתי ווידאו של העיניים שלי כשאני מתפקס על הציפורן ולא ראיתי פזילה. הורדתי את המשקפיים כשצילמתי את הווידאו, והכאב היה הרבה יותר קטן. אם זה לא מספיק, בזמן האחרון יש לי סחרחורת ותחושת עייפות. אני יושן מעט, זה נכון, אבל גם היום לפני שהלכתי לחדר כושר היה לי סחרחורת, ובלילה הזה ובקודם ישנתי הרבה (10-12 שעות שינה). זה קשור איכשהו לראייה, או שזה רק בגלל החוסר שינה?

26/10/2013 | 19:21 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, בן כמה אתה?

26/10/2013 | 20:23 | מאת: בדויי

28/10/2013 | 20:54 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אני ממליץ לגשת לחוות דעת נוספת ,לבדיקה מורחבת אצל אופטומטריסט מורשה ואולי לשקול עזרה בקריאה במשקפיים מסוג מולטיפוקל\ביפוקל. בהצלחה.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע