באיזו אבחנה לבחור? איזו הנכונה ביותר?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/10/2013 | 17:23 | מאת: נועה

היי, שמי נועה , בת 28, סטודנטית בעלת בעיית קשב וריכוז כבר שנים ארוכות. מעולם לא הרכבתי משקפיים וגם לא עלו על שום בעיה. לאחרונה נשלחתי לרופא עיניים עקב תלונות שלא קשורות לראייה, למרות שבשנים האחרונות סובלת מכאבי ראש חזקים מאד, מקושי בנהיגה ובחוסר מיקוד לאורך זמן בדבר אחד.בבדיקה עלה הממצא שהנני סובלת מהיפרמתרופיה והמספרים שנמצאו בהרחבת אישונים הם בטווח של 3 (ימין) ו-4 (שמאל). עשיתי בדיקה אצל שני אופטומטריסטים שונים וקיבלתי מספרים שונים להתחלת המשקפיים. הראשון נתן : 2.25+ (שמאל) 1.5 (ימין) . והשני נתן : 0.75 בשתי העיניים בתןר התחלה להסתגלות ואמר להעלות כל זמן קצר את המספר. ההבדל בינהם מאוד גדול. שאלתי היא מה כדאי יותר בשבילי, כי אינני מבינה בזה.

03/10/2013 | 10:01 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, מלבד הבדיקה המדוייקת יש את ההחלטה המקצועית של האופטומטריסט מה לתת,יש הבדל משמעותי ואפילו תמוהה בין 2 המרשמים לכן ממליץ לך לגשת לחוות דעת נוספת.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע