הסתגלות לעדשות מגע קשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

28/06/2007 | 11:11 | מאת: Ronny

אני בן 35 התאמו לי RGP .אני מרכיב אותם כבר שלוש שבועות. אני חייב להסתגלי (אין לי ברירה) אני מאוד מודאג כי הם מאוד מגרדות לי בעניים (במיוחד השמאלית). אני משתמש בטיפות הרטבה ללא חומרים משמרים וזה מקטין קצת את החיכוך עם הקרנית. בסוף יום עבודה אני עייף מאוד בגלל שכל היום מגרדות לי העניים. 1.יש אנשים שלא מסתגלים? 2.תמיד יהיהו לי תחושות גירוד בעניים? 3.האם ההסתגלות תלויה במספר הימים שאני ירכיב אותם? או שהתחושה מתיצבת לאחר זמן מסויים ואז יודעים עם האדם הסתגל? 4. כאשר אני קורא ולא ממצמץ אני רואה מטושטש(בגלל תנועת העדשה בתוך העין) ואז אני צריך למצמץ שוב. האם התופעה הזאת תעלם או שאתרגל לזה עם הזמן? בתודה רבה על העזרה האדיבה. רון

29/06/2007 | 14:59 | מאת: קובי בריג

להסתגל לעדשות מגע בכלל ולעדשות קשות בפרט זהו תהליך הדרגתי, שמשך הזמן שהוא לוקח משתנה מאדם לאדם. ישנם כאלה שמסתגלים תוך ימים מועטים, ישנם כאלה שלוקח להם מספר שבועות,וישנם כאלה שלא מסתגלים כלל. אמורה להיות עקומה כזאת שככל שעובר הזמן תחושת חוסר הנוחות הולכת ונעלמת. אני מניח שהאופטומטריסט שלך הנחה אותך להרכיב את העדשות בהדרגה מבחינת שעות ההרכבה, דבר המועיל להסתגלות טובה יותר. בשימוש בעדשות מגע לדמעות יש תפקיד חשוב באיכות ובחדות הראייה ולכן יש לתרגל את עניין המצמוץ בכדי לא להגיע למצבים שהעין מתייבשת ואז מתקבל טשטוש ראייה. בהצלחה!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע