משקפיים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

21/03/2008 | 23:41 | מאת: ניו

שלום דוקטור! יש לי שתי שאלות: 1. יש לי משקפי ראיה עם מספר נמוך והלכתי היום לאופטיקה הלפרין כדי לבדוק אם השתנה לי המספר. והיתה לי שם בעיה בבדיקה עם עין שמאל. הבודקת אמרה שהמספר שלי הוא חצי אבל אני לא מצליח להגיע לחדות. כלומר, לא משנה אם היא מעלה או מורידה את המספר, אני עדיין לא רואה טוב. והיא אמרה לי לפנות לרופא. אבל אני רק לא הבנתי, לאיזה רופא אני צריך לפנות - לרופא עיניים או לאופטומטריסט? 2. יש לי משקפיים עם עדשות מיוחדות נגד קרינת מחשב. בעקרון המשקפיים הם במספר קטן, אז אני לא חייב אותם, ואני יכול לראות בלעדיהם. השאלה שלי היא, האם בגלל שיש להם ציפוי נגד קרינת מחשב מומלץ לשים אותם בכל מקרה בשימוש מול מחשב, גם אם אני רואה בסדר גם בלי המשקפיים? תודה רבה!

23/03/2008 | 14:36 | מאת: קובי בריג

1. עליך לפנות לרופא עיניים.(אופטומטריסט הוא לא רופא) 2. אין חובה להרכיב משקפיים עם "עדשות מיוחדות " נגד קרינת מחשב במידה ואתה מסתדר ללא משקפיים בשימוש במחשב

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע