צומת דרכים? תיקון רחוק בא על חשבון קרוב וההיפך

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

20/04/2013 | 11:43 | מאת: יולי

שלום, אני כבן 50. עד לאחרונה ובמשך שנים רבות הרכבתי משקפיים במספר יציב -4. בשנים האחרונות היתה ירידה ביכולת לפקס מקרוב בקריאה ומצאתי את עצמי מעדיף לקרוא ללא משקפיים והרבה "מתחת למשקפיים". עובד הרבה מאד מול מחשב ותלוי בו. במקביל החלה בעיה של חוסר פוקוס במחשב, במידה קטנה אך מציקה. מאידך הרגשתי גם ירידה בראייה למרחק במיוחד בלילה. אופטיקאי המליץ לי "לסחוב" כמה שיותר עם זה מכיוון שתיקון למרחק בהכרח יפגע בקרוב/מחשב. לאחרונה, "נשברתי" (כי אני לא רואה מושלם בשום מצב למעט קרוב בלי משקפיים) ועברתי לשני זוגות לאחר בדיקת אופטומטריסט, אחד לרחוק -4.5 (עלייה של חצי מספר בסה"כ בשתי העיניים) ואחד למחשב. התוצאה: אני רואה מושלם מקרוב (ללא משקפיים), מושלם למחשב (עם משקף מחשב) ומושלם לרחוק (עם משקפי מרחק). אבל, אכן, כעת קשה מאד או בלתי אפשרי כבר להסתגל למחשב או קרוב עם המשקפיים לרחוק וכל רגע אני נדרש להחליף. למשל היד שלי כבר לא מספיק "ארוכה" כדי לקרוא את מסך הטלפון. זה גם גורם לעיתים לתחושת סחרחורת. דהיינו, כל תיקון בפני עצמו הוא מושלם ונוח בפני עצמו. אבל "עירוב שימושים" לא נותן ראייה טובה וגם התחושה איננה נוחה. בחרתי שלא לעשות בשלב זה בי/מולטי-פוקל משום שאני שומע מאנשים וגם האופטיקאי העיד מנסיונו שליתרונות יש גם חסרונות לא זניחים, דוגמת הקטנת שדה הראייה וכו. האם יש לך עצה טובה מנסיונך איך לחיות עם המצב החדש ומה צריך לשנות, תחת ההנחה שלא ניתן יותר "לגרור" את המצב הקודם (משקף אחד לכל המצבים)?

21/04/2013 | 17:01 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אני ממליץ לעבור למשקפי מולטיפוקל, אם אתה הולך על עדשה ברמה גבוהה אין סיבה שלא תסתגל.

22/04/2013 | 12:21 | מאת: יולי

תודה רבה על המענה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע