בת שמונה קצרת רואי

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

14/04/2013 | 14:41 | מאת: מיכל

בעלי היה עם ביתי בת השמונה אצל רופא עיניים, ואובחן שהיא קצרת רואי ואינה רואה טוב מרחוק. עם זאת, הרופא אמר שהמצב אינו חמור ושבינתיים אין צורך במשקפיים. האם אי-שימוש במשקפיים יכולה לדרדר את הראיה ולגרום למספר גדול יותר בעתיד? האם אכן עדיף מבחינה רפואית לדחות שימוש במשקפיים (או שמדובר רק במניעה מהסרבול שבשימוש במשקפיים)? תודה.

14/04/2013 | 19:53 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, ישנם מחקרים חדשים שמצביעים שאם מרכיבים את התיקון זאת אומרת את המשקפיים באופן קבוע אז המספר מתייצב או יעלה במינונים נמוכים יותר.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע