שינוי של מספר בעדשה לאחר תקופה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

27/03/2013 | 15:31 | מאת: דן

שלום! לאחרונה רכשתי 3 זוגות משקפיים שנועדו למרחק, מחשב וקריאה. לא הסתדרתי עם משהו אחר והייתי צריך מספרים שונים לכל פעולה. יש לי פלוס יחסית גבוה בשתי העיניים, כאשר יש גם הבדל גדול במספרים בין כל עין (בערך 2). פרט נוסף הוא שהעין עם המספר הגבוה יותר היא עין עצלה. האופטומטריסט הסביר לי שאסור שהעדשות יהיו עם הבדל של יותר מ - 1, גם אם ההבדל בין העיניים הוא יותר מ - 1, כי אז זה יגרום לכאבי ראש וראיה לא נורמלית. לכן עכשיו אני מרכיב משקפיים שמספר באחת העדשות לא תואם למספר האמיתי של העין. אחר כך הייתי בבדיקה אצל רופא עיניים והוא אמר לי שאחרי כחצי שנה אני בכל זאת יכול להעלות את המספר בעדשה של העין עם הספר הגבוה וזה מכיוון שעד אני אתרגל להבדל של 1 וניתן יהיה להגדיל את ההבדל בין העדשות. האם זה אכן אפשרי ויעיל? אני חוזר ומדגיש שהעין עם המספר הגבוהה ביותר היא גם עצלה ולכן אני חשבתי שאם אני אגיע למספר האמיתי של העין, אני גם אתחיל להפעיל אותה יותר וזה יעזור לי להתחיל להשתמש איתה כמו בעין הרגילה. אני יודע שבהתחלה הראיה תהיה משונה ואני אצטרך להתרגל לזה, אבל אם זה יעזור להפעיל אתהעין העצלה, אני מוכן לתקופת ההסתגלות. אבל בלי קשר לפסקה האחרונה, האם כדאי לי לאחר כחצי שנה להעלות את המספר בעין עם המספר הגבוהה יותר ולהגיע למספר האמיתי שלה? כי לדוגמא עכשיו, בלי קשר לזה שהעין עצלה, אם אני מסתכל רק דרכה, אז אני רואה מטושטש, ז"א המספר של העדשה נמוך מדי. תודה.

28/03/2013 | 14:58 | מאת: דודי בן דוד

מועדים לשמחה, צריך לבדוק תפקודי ראייה ולבחון את האפשרות לתת תיקון מלא בעין העצלה בתנאי שאין בעיות מיזוג(אין כפילות,סף כפילות).

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע