האם להרכיב משקפיים?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/03/2008 | 16:40 | מאת: יאיר

שלום, אני בן 27. עד היום לא הרכבתי משקפיים, אבל בשנים האחרונות אני מרגיש שהראיה לרחוק שלי הולכת ונעשית פחות ברורה. לפני כשנה רכשתי משקפיים בחנות (מינוס אחד ומינוס חצי). אמנם הראיה למרחק השתפרה פלאים אבל הראיה מקרוב השתנתה לגמרי - הדברים נראו רחוקים ממה שהם באמת, והעיניים גם כאבו, אז פשוט ויתרתי על המשקפיים. כעת אני מרגיש שהראיה למרחק מתדרדרת יותר. מה לעשות? האם אני צריך רופא עיניים או שפשוט מספיק ללכת לאופטומטריסט בחנות המשקפיים?

18/03/2008 | 16:41 | מאת: יאיר

אני עובד עם מחשבים.. אם זה משנה.

18/03/2008 | 19:26 | מאת:

יאיר שלום, עפ"י הממצאים שאתה מתאר ,נראה שהמשקפיים מיועדים לרחוק בלבד ולא אמורים לשמש אותך לקרוב. יתרה מכך,כנראה שהן מפריעות לך לקרוב/מחשב ולכן מומלץ לך להשתמש בהם לרחוק בלבד. באשר להבדלים בין רופא עיניים לאופטומטריסט: רופא עיניים מתמחה באבחון מחלות עיניים ובטיפול בהן.אופטומטריסט מתמחה בתפקודי ראייה (בדיקות ראייה,קביעת מרשם,התאמת משקפים ועדשות מגע). ולכן במקרה שלך מומלץ לפנות לאופטומטריסט.