יובש בעיניים מעדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/02/2013 | 22:54 | מאת: מיטל מ

שלום, שמי מיטל, בחורה בריאה בדר"כ ב"ה, בת 23. הרכבתי עדשות מגע במשך כ-6 שנים. אך הפעם האחרונה שהרכבתי עדשות מגע הייתה לפני 4 חודשים. מאז שהתחילה לי אי נוחות בעיניים. זה בא והולך, בדר"כ יותר גרוע בערב, ומרגיש כמו גוף זר או ריס בקצה עין או סתם משהו מציק בקצה העין. לעיתים ההרגשה היא רגישות כללית של העין, כאילו כל גרגיר אבק שעובר באוויר נכנס לעין ומציק לה. יש גם דלקת (וקשקשת בריסים) מדי פעם. רופא העיניים אמר שזה כנראה יובש מעדשות מגע ונתן לי טיפות הילוקומוד. זה לא כ"כ שיפר את המצב אז חזרתי שוב ורופא אחר נתן לי רלסטט כי הוא חושב שזה אלרגיה כי הטיפות לא כ"כ עזרו (לקחתי במשך כמה ימים וגם זה לא משפר את ההרגשה). השאלות: 1) איזה בדיקה/ בדיקות נוספות קיימות כדי לאבחן בדיוק מה זה (יובש/אלרגיה/..) 2) במידה וזה כן יובש, כמה זמן לוקח ליובש מעדשות מגע לעבור? (במידה שמפסיקים לחלוטין שימוש בעדשות מגע כמובן!) הרי זה לא יובש של גיל המעבר אז כמה זמן בערך לוקח לגוף להתגבר על היובש שנגרם לו מהרכבת העדשות? תודה רבה מראש ויום נפלא! מיטל

27/02/2013 | 18:28 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אני חושב שזה CLAPC זאת אומרת שזה פפילות מתחת לעפעף העליון שנגרמות מרקע מכני(הרכבה מופרזת של עדשות מגע\מלוכלכות) או אלרגי(רגישות לחומר משמר שנמצא בתמיסה של עדשות המגע). המלצה:ללכת לחוות דעת נוספת ,ולאחר שתסיימי טיפול ,גשי להתאמה מחודשת של עדשות מגע אצל אופטומטריסט מוסמך.

27/02/2013 | 23:39 | מאת: מיטל מ

תודה על תשובתך! לגבי תופעת הclapc שאמרת- איזה טיפול יש ל clapc? שטיפות? משחה? טיפות? איזה למשל (אשמח לשם של תרופה)? (כי עד עכשיו ניסיתי די הרבה סוגי טיפות דמעות מלאכותיות ואלרגיה ולא כ"כ עזר...)מה הטיפול הכי שכיח? כמו כן, ומאוד חשוב: כמה זמן לוקח לזה לעבור?? (הפסקתי עם העדשות מגע כבר 4 חודשים, כמה זמן לוקח לתופעה להירפא במידה וזה אכן מהעדשות?) שוב תודה רבה, מיטל

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע