עדשה קשה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/02/2013 | 16:08 | מאת: שלומית

הותאמה לי עדשה קשה בעין אחת, כי העין השניה נפגעה בניתוח כושל. העדשה מעקצצת לי בשעה הראשונה להרכבה ואחר כך מסתדרת ודי נוחה. האופטומטריסט המליץ לי על טיפות הרטבה. השאלה היא האם העדשה יכולה לגרום לנזק בעין כי אני ממש חרדה לעין היחידה שנשארה לי. אני בת 55 ויש לי בערך מספר של 11.

27/02/2013 | 18:23 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אם ההתאמה של עדשת המגע נעשתה ע"י אופטומטריסט מוסמך ומנוסה ואת במעקב של בריאות העין וטופוגרפיה של הקרנית,אין לחשוש.

01/03/2013 | 20:08 | מאת: אופטומטריסט

חייבים לשקול סיכון כנגד תועלת ,כל גוף זר בגופינו עשוי לגרום לסיכון מסוים ,קטן ככל שיהיה, עדשת מגע לא שונה מכל גוף זר אחר. בחירת אופטומטריסט מוסמך אחראי תצמצם את הסיכון אך לא תחסל אותו לחלוטין , כי יש דברים שהם בידי המטופל (טיפול יומי נכון וקפדני )ויש דברים שהם מעבר למטפל והמטופל ,ככל שיותר ערים לסיכונים הם (הסיכונים והערות להם) יהוו אמצעי ההגנה טובים יותר.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע