משקפי ראיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

08/01/2013 | 02:20 | מאת: שירי

שלום, אחרי עפעפיים נפוחות עיניים דומעות ומבקשות להיסגר ועוד תופעות שלא ייחסתי להם חשיבות,כמו קושי בקריאת מספרים מקרוב וכו' הלכתי לאופטיקה לברר אולי אני צריכה משקפיים, לא העליתי על דעתי שמה שעובר עלי בקריאה,דורש משקפיים. האופטיקאית אחרי הבדיקה אמרה שיש לי 1.5 עין ימין,1 בעין שמאל, וצילינדר עין ימין1 ועין שמאל 3/4,לגבי המרחק עין ימין0.5 ועין שמאל 0. היא הייתה יותר המומה ממני איך סחבתי עד עכשיו ללא משקפי קריאה, והזמנתי משקפיים. לאחר יום כשבאתי לקחת את המשקפיים ,קלטתי שעדיין האותיות הקטנות לא לגמרי ברורות. אמרו לי לקחת המשקפיים ולחזור אליהם לאופטמטריסט מומחה. בינתיים גם הייתי אצל רופאת עיניים שאמרה שאולי כן להגדיל המשקפיים ברבע .בדקתי בבית שעם המשקפיים הראיה טובה במרחק 45 ס"מ.(הבנתי שקריאה מומלץ 35 ס"מ) חזרתי לאופטיקאית היא המומה, לטענתה לא מומלץ להתחיל משקפיים ראשונות בגיל 46 עם כאלה מספרים,היא לא נתקלה מעודה בכזה מקרה ולכן שאשאר עם המשקפיים שעשו לי, האופטיקאי המומחה השאיר זאת לשיקולי. וזאת השאלה שלי מה לעשות? אני קוראת כל יום כשעתיים שלוש, לפעמים אף יותר, ללא ספק המשקפיים עזרו לי הדמעות פסקו והעפעפיים כבר לא נפוחות, העיניים לא נסגרות,חזרתי לנורמליות, אבל עדיין לקרוא אותיות קטנות אני מרחיקה הספר למרות המשקפיים, האם להגדיל המספר למרות שזה משקפיים ראשונות העיקר לראות כרגע יותר טוב? או שעדיף שלא, בגלל השלכות עתידיות? תודה מראש..

08/01/2013 | 18:43 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אם הנתונים שהצגת לעיל מדויקים ,אז להתחיל עם משקפים ראשונים עם מספר מופחת מעט זה החלטה נכונה.

08/01/2013 | 19:24 | מאת: שירי

זה בדיוק מה שלא מובן למה להתחיל עם מספר מופחת, הרי אני ממשיכה להרחיק הספר באותיות הקטנות, או שתופסת עצמי שוב מצמצמת העיניים, אז לכאורה למה לא לתת המספר שהעין באמת צריכה? רק בגלל שזה משקפיים ראשונות? מה הקשר ? לא ברור לי, שוב תודה מראש...

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע