בדיקה דרך משקף חריר

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

19/12/2012 | 20:17 | מאת: אביב

שלום רב לאחרונה עברתי בדיקת ראייה אצל רופא בגלל ירידה בראייה. כשהרופא בדק את הראייה דרך משקף חריר אני רואה מטוששט במרכז הראייה באופן שלא מאפשר לי לזהות מספרים ורק בהיקף אני רואה חד וברור? מה פשר התופעה ולמה בכלל בודקים דרך משקף חריר. זה לא היה לי למיטב זכרוני בבדיקות מלפני שנה ויותר. יש לי קטקרקט מולד שמפוזר כמו נקודות אבל הוא רק לאחרונה מתחיל להיות מורגש. אני בן 47. הרופא לא ידע להסביר לי את התופעה אם זה הקטרקט או חלילה בעיה ברשתית. מה דעתכם? ושאלה נוספת. האם מומלץ במקרה של קטרקט להרכיב משקפי מולטיפוקל. יש אופטומטריסט שאומר שלא מומלץ שזה לא יהיה לי טוב ויש שאומרים שזה לא מהווה בעייה. אשמח לשמוע. תודה

23/12/2012 | 17:38 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, כדאי להפנות את השאלה לפורום של רופאי עיניים. לגבי מולטיפוקל הייתי ממתין עם זה , עד שיהיה איבחון מדוייק לגבי עיניך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע