בירור מירשם

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/11/2012 | 13:17 | מאת: דוד.ש

בבדיקת עיניים קיבלתי את המירשם הבא: עדשות למרחק AXS CYL SPH 82 -0.75 1.00 RIGHT 115 -1 1.75 LEFT עדשות לקריאה AXS CHL SPH 114 -1.00 3.75 RIGHT 75 -0.75 3.00 LEFT 1. האם יתכנו מספרים חיוביים + ל- SPH הן למרחק והן לקריאה. 2. האם יתכנו מספרים שונים של הצילינדרים בעדשות למרחק ובעדשות לקריאה 3. האם יתכנו זוויות AXS שונות בעדשות לקריאה ולמרחק. לגבי סעיפים 2-3 הרי מדובר באותן עיניים ת על כן לא ברור לי איך יתכן שוני כזה. אלא אם כן יש כאן טעות במירשם

26/11/2012 | 19:45 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, ללא ספק יש פה טעות במרשם. ההפרש בין 2 העיניים והצילינדרים וזוית הצילינדר צריכים להיות זהים הן למרחק והן לקריאה,אלא אם כן יש סיבה מיוחדת.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע