כלור ועדשות מגע קשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

27/10/2012 | 15:13 | מאת: סיון

אני משתמשת בעדשות מגע קשות. אתמול בן זוגי ניקה לי את הכלי עם כלור ולא שטף לאחר מכן. בתוצה מכך העדשות (עדשות מגע קשות קבועות - רב פעמיות) הושרו משך הלילה בכלור. לאחר שגיליתי שטפתי את העדשות בסבון שלהן והשריתי בתמיסת השרייה. באופן כללי ראיתי שכלור פועל בדומה למי חמצן - חומר חיטוי מקובל לניקוי עדשות, וגם אמרו לי פעם שעדשות קשות הן מזכוכית ולא סופגות - אבל בכל זאת אני חוששת. האם נגרם לעדשות נזק מהכלור? תודה

28/10/2012 | 20:36 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, אם לאחר הכלור ניקית בסבון ושמת בתנ\מיסת השריים לפחות ל-4 שעות אין מה לחשוש.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע