בדיקת עיניים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

13/10/2012 | 17:20 | מאת: רונן - בן 16.7

שלום ד"ר לפני שבוע עשיתי בדיקת עיניים לטופס ירוק (טופס בקשה לרשיון נהיגה) שמתי את ראשי כמתבקש קרוב למכונה, אמרו לי לקרוא שורה שורה וממש לא ראיתי כלום ! הבוחנת העבירה מסך ושם היא שאלה אותי כמה מרובעים אני רואה (הם היו בצבעים).. לאחר מכן היא אמרה לי להסתכל לתוך מכונה אחרת שונה ושם ראיתי פרח צהוב ראיתי אותו ממש חד פתאום כוון לי לאישון אור אדום כמו מן לייזר כזה ופתאום ראיתי את הפרח מטושטש ! (עשיתי את אותה בדיקה בשתי העיננים בשניהם הפך הפרח למטושטש) היא אמרה לי שאני צריך משקפיים.. עכשיו אני לא מבין מה זה הפרח הזה שהפך מחד למטושטש ולמה היא שאלה אותי על הקוביות האלה או מה שזה לא יהיה אם ממילא אני לא רואה טוב ?

13/10/2012 | 20:54 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב. המכשיר שנבדקת בו נקרא האוטורפרקטומטר שלפי החזרים מהרשתית(החלק האחורי ביותר של העין )אפשר לדעת פחות או יותר מה המספר. נא לחזור שוב על בדיקת הראייה וסביר מאוד שאתה צריך להרכיב משקפיים.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע