משמעות צילינדר גבוה לילדה בת שש

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

15/02/2008 | 19:07 | מאת: נעמי

אובחן צילינדר גבוהה בבדיקת ראיה לילדה בת שש- 5. מה המשמעויות הסכנות והקשיים שעלולים להווצר? האם הראיה עשויה להשתפר ? היינו האם יכול להיות שנוי בצילינדר? תודה

17/02/2008 | 09:41 | מאת: קובי בריג

צילינדר מקורו ברוב המקרים במבנה הקרנית ולכן ברוב המקרים לא חל שינוי בצילינדר וגם אם חל שינוי אז השינוי הוא בצורה קלה. אם הצילינדר הוא גבוה ייתכן ותווצר עין עצלה דהיינו: גם עם משקפיים לא יהיה ניתן להגיע לחדות.ראייה טובה יותר מ6/9. חסרה לי אינפורמציה לגבי המרשם של הילדה ולגבי חדות הראייה המושגת עם המרשם ולכן אינני יכול להתייחס באופן ספציפי למקרה זה מה שבטוח הילדה חייבת להרכיב משקפיים באופן מיידי בכדי להכניס את העיניים לפעולה תקינה!!.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע