משקפיים אצל ילדים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

21/08/2012 | 20:49 | מאת: לנה

שלום רב, בתי בת ה 4וחצי כבר כשנה מרכיבה משקפי ראייה. לאחרונה בוצעה בדיקת ראייה כולל הרחבת אישונים אצל רופא עיניים ולפי הבדיקה הראייה שלה כבר תקינה אך הרופא עדיין ממליץ על הרכבת משקפיים לפי טענתו כדי שהעין תתפתח נכון. שאלתי היא, האם באמת יש צורך להמשיך להרכיב משקפיים למרות שאין בעיות בראייה? הרי כל שאר האוכלוסיה שמעולם לא הרכיבה משקפיים לא מרכיבה רק כדי שהעין תתפתח נכון.(לפי טענת הרופא העין מתפתחת עד גיל 9) אודה מאוד לשמוע תגובה מקצועית...

22/08/2012 | 11:53 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, חסרים לי הרבה פרטים כדי לתת לך תשובה מדוייקת .אך, לפי הבנתי יש שיפור משמעותי לכן חשוב לשמר אותו כי היא עדיין קטנה והרופא צודק מכיוון שיש מחקרים שמראים שעד גיל 9 העין עדיין מתפתחת לכן כדאי שיהיו משקפיים להתפתחות מושלמת של העין .

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע