הבדל בין מספר של משקפיים למספר של עדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

06/12/2011 | 18:33 | מאת: ירון

יש לי מספר 1.5R ו-1.75L עבור עדשות משקפיים. ניסיתי לעבור לעדשות יומיות עם אותם מספרים וראיתי מעט מטושטש. משיחה עם רופא עניים הוא אמר לי שמאחר והעדשות קרובות יותר לעין ממשקפיים המספר מעט שונה. בהתאמה למספר עדשות המשקפיים אילו מספרי עדשות אני צריך? תודה,

07/12/2011 | 19:46 | מאת: נתנאל סילם

זה נכון שהחישוב שונה במרשם בין עדשות מגע למשקפיים אך רק כאשר המרשם הוא מעל 4 כך שאצלך לא צריך להיות שינוי וזה כמו המספר במשקפיים . מומלץ לפעם ראשונה לעבור בדיקת התאמה ולא לנסות מכל הבא ליד.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע