מה זה היפרמטרופיה ואם ניתן לטפל בה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

25/11/2011 | 14:22 | מאת: יוסף

בן שלי בן ה 3.5 שנים אובחן שיש לו היפרמטרופיה ,נבדק במכשיר העיניים והערכים היו בעין שמאל 6+ ובעין ימין הערך היה 2+ , האם זה מסוכן , יש סיכוי שזה ישתפר עם הגיל ?

27/11/2011 | 17:42 | מאת: דודי בן דוד

שלום רב, היפרמטרופיה או היפרופיה ובעברית רוחק ראייה. ברוחק ראייה העין קצרה או שהקרנית(החלק הקדמי של העין) והעדשה פחות קמורות,ישנה ראייה טובה (תלוי ברמה של הרוחק ראייה) למרחקים גדולים אך הראייה מקוב אינה טובה . התיקון הינו עדשות פלוס -עדשה קמורה הממקדת את קרני האור ברשתית. רוחק ראיה יכול להשתפר לטובה ופזילה יכולה להעלם.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע