ראייה שונה דרך משקפיים ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/05/2021 | 00:16 | מאת: אור

שלום, לפני כשבועיים רכשתי לראשונה עדשות מגע אחרי יותר מ-20 שנה שיש לי משקפיים. יש לי קוצר ראייה מינוס 6 בעין אחת ו-מינוס 8 בעין שנייה. האופטומטריסטית לקחה ממני את המשקפיים ונתנה לי עדשות מינוס 6 ומינוס 7.50. הבעיה היא שמהרגע ששמתי את העדשות הכל נראה גדול ומתוח בצורה לא פרופורצנילית. אני יודעת שמשקפיים מקטינות עצמים אך מדובר בהבדל משמעותי. כשאני ללא משקפיים וללא עדשות, ההבדל בגודל הרבה יותר קטן. מדוע הכל נראה רחב ומוגדל דרך העדשות? האם הן לא מתאימות לי?

שלום קודם כל סליחה על העיכוב. במספר -6. הייתי ממליצה לתת קצת פחות (-5.50) אבל זה לא עיקר הבעיה בעיקרון אם זה פעם הראשונה אחרי 20 שנה במספר כזה גבוה הגיוני שלוקח זמן להסתגל לתמונה המוגדלת. מאמינה שברגע זה אמור להיות כבר יותר טוב. כשאת מסתכלת בלי משקפיים יש טשטוש שעושה כמו הילה מסביב לא רואים את הגודל האמיתי של החפץ. בהצלחה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע