ראייה כפולה לאחר ניתוח ראש

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

14/02/2021 | 18:40 | מאת: אסי

לפני 7 חודשים עברתי ניתוח בראש לכריתת גידול מסוג מנינגיומה. הניתוח עבר בשלום, אולם עם תופעות הלוואי שיש לי היום פשוט קשה לחיות. הקשה מכולן קשורה לראייה. לפני כחודשיים התחלתי פתאום לראות כפול כל דבר, מה שפגע ופוגע בתפקודי בכל התחומים. כיום אני הולך עם רטייה על עין אחת כדי שלא אראה כפול (הראיה בכל עין בנפרד טובה. רק בשתיהן ביחד הראייה כפולה). אני מבקש לציין שעל מנת להסיר שארית מהמנינגיומה אני עובר סידרה של 28 הקרנות ממוקדות לאיזור הגידול יום יום(עברתי 13 עד כה), אולם כפל הראייה התחיל עוד לפני ההקרנות. אני מבקש לשאול אותך: 1. האם הבעיה הפיכה ואוכל לשוב לראייה נורמלית? 2. ואם לא, האם ניתן לפתור את הבעיה בעזרת אביזר כלשהו או במקרה הקיצוני ע"י ניתוח? אני בן 72.

שלום אסי, תחילה סליחה על העיכוב במתן התשובה. במקרה זה מומלץ להבדק אצל נוירואופטלמולוג, על מנת לאבחן אם קיימת פגיעה בעצב או בשריר מסויים, הגורם לראייה הכפולה שממנה אתה סובל. הרופא יחליט האם יש לנתח במקרה זה. על פי חומרת המקרה ניתן לדעת האם מדובר במקרה הפיך. במקביל על מנת לטפל זמנית בכפילות, ניתן לבחון בבדיקת אופטומטריסט אפשרות למתן פריזמות או טיפול באימון חזותי (Vision Therapy), שניתן לבצע בקרב אורטופטיסטים או אופטומטריסטים העוסקים בתחום זה בקליניקה שלהם.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע