חוסר התאמה בעדשת משקפיים בעין אחת

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

09/02/2021 | 15:37 | מאת: סיגוש

שלום, עשיתי משקפי אופיס + משקפי מולטיפוקל. בעין ימין אני לא רואה בצורה חדה עם המשקפיים כמו בעין שמאל. האופטומטריסט אמר שאני צריכה להתרגל ושלא ניתן להגיע לחדות שווה בין 2 העיניים. ושלא נכון שאני אבחון כל עין לחוד. שהעין השנייה, תפצה על זה ואני אתרגל. האם זה נכון? או ששווה לי להתעקש להתאמה מלאה של העדשה? 2 זוגות המשקפיים לא נעשו באותו המקום

שלום באופן כללי קורה ש2 העיניים לא מגיעים לאותה חדות. וזה נכון שאם זה קורה אז לרוב העין השנייה מפצה. השאלה במקרה הזה היא האם זה תמיד היה המצב בעיניים שלך והאם זה נכון לגבי 2 הזוגות. הם לא נעשו באותו מקום אז אם ב2 בדיקות של אופטומטריסטים שונים הגיעו לאותה מסקנה אז יכול להיות שזה המצב. אפשר לנסות לעשות בדיקה במקום אחר לחוות דעת נוספת. ןאם זה המצב הדבר הכי טוב לעשות זה לנסות לא להשוות ביניהם אלא כמה שיותר להסתגל למצב הכללי ב2 עיניים ביחד. בהצלחה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע