למה יש הבדל בין המחירים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

11/01/2021 | 15:38 | מאת: דניאל

שלום, שמי דניאל, בן 35 יש לי מספרים 4.75 ו-5. אני רוצה להחליף את העדשות כי הן עם הרבה שריטות. הלכתי ל-2 חנויות. אחד אמר לי ש1.67 רוחב זה 500 שקל ו1.74 (שזה מה שיש לי עכשיו) זה 1200 שקל. חנות שניה אמרה לי ש-1.67 זה 500 שקל ו1.74 זה 1000-1200 שקל. אחרי כמה שניות הוא אמר, אבל בגלל שאני מכיר אותך (בגלל שקניתי ממנו פעם) אעשה לך ב-800 שקל. הראשון אמר שקונה מחברה שקוראים לה בוקסר והשני אמר מחברה שקוראים לה איילייט. אז השאלה היא מאיזה לקנות? האם יש הבדל בין ה-800 שקל ל-1200 שקל. כמו כן - האם זה נורמלי שככה אופטומטריסט מוריד 200-400 שקל תוך כמה שניות? זה אמור לגרום לחשד או משהו? ושאלה נוספת - האם ראייה ב-1.74 פחות טובה מ-1.67 או שאין הבדל או אפילו הבדל לטובת ה-1.74. תודה רבה

שלום ההבדל בין 1.67 ו1.74 היא הבדל של עובי עדשה בלבד לא של חדות. אני לא מכירה את החברה השנייה שדיברת עליה. לא אמור להיות הבדל כזה גדול יכול להיות שמדובר על חברה זולה יותר לכן האופטומטריסט יכל להוריד לך במחיר. האם זה מעיד על חוסר איכות? קשה לי לדעת בלי להכיר את סוג העדשה אבל שווה בדיקה. אפשר לשאול אותו אם יש לה אותה אחראיות והאם הוא מתחייב להחליף אם אינך מרוצה. בהצלחה

12/01/2021 | 11:28 | מאת: דניאל

היי, תודה על התשובה. מה הכוונה של המילים "שווה בדיקה" במשפט - "אם זה מעיד על חוסר איכות? קשה לי לדעת בלי להכיר את סוג העדשה אבל שווה בדיקה". איך אני יכול לבדוק כזה דבר? אני לא יכול להתחיל לחקור יותר מדי את האופטומטריסט, זה לא כל כך נעים לעמוד מול מישהו ולהתחיל להכנס איתו לדיון על המוצרים שלו בפרט שאין לי שום ידע בנושא ואני מדבר מתוך בורות מוחלטת. מבחינתו איך שהתרשמתי הכל סבבה. הוא אמר לי שאם היה חושב שיש הבדל בעדשה שעולה כמה מאות שקלים יותר היה אומר לי.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע