בדיקות עיניים שונות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

10/11/2020 | 19:36 | מאת: מתן

הלכתי לאופטמיטריסט שעשה לי בדיקת עיניים מקיפה ולאחר מכן קניתי ממנו משקפיים לפי המרשם שלו לעדשה, עין ימין אין מספר וצילינדר 1.5 בלי מספר הגדלה, שמאל 2 הגדלה 1.25 צילינדר ופריזמות . הרגשתי מוזר לגבי עדשת שמאל לאחר שבוע והחלטתי ללכת לאופטמיטריסט אחר לעוד בדיקת עיניים כדי לקבל עוד חוות דעת שהביא לי מרשם לעדשות די שונה. ימין אין מספר צילינדר 1.25 שמאל הגדלה 1 צילינדר 1 וללא פריזמות. אני מניח שההבדל העיקרי הוא שלדעתו אני לא צריך פריזמות בעין שמאל כי אין לי עין עצלה בשונה מאופטמיטריסט הראשון שטוען שאכן יש לי עין עין עצלה שדורשת פריזמות. סיטואציה לא נעימה שאני לא יודע אם אני צריך לשלם עוד לשני כי הוא צודק או שהראשון צודק,ואני מרגיש שאני חייב להיות מדויק במקרה שלי מכיוון שהעיניים שלי ממילא מעוד בעיתיות ועייפות כל הזמן. אשמח לקבל עצה לגבי איך לפעול במקרה שלי, תודה מראש.

שלום לא פשוט לענות בנושא המרשם עצמו בלי נתונים נוספים. אין לי איך לדעת מי צודק. לא ברור לי למה היה צורך בפריזמות. אבל לדעתי הכי נכון זה לחזור לבודק הראשון להגיד שלא נוח ואולי לנסות עדשה בלי פריזמות לבדוק אם יותר נוח. או לפחות שיעשה בדיקה חוזרת כי לא טוב לך. אפשר גם להביא את התוצאות השניות. בהצלחה

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע