ראיית חפצים מקומרים עם משקפיים חדשות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

08/05/2020 | 12:47 | מאת: אדיר

שלום לאחר שנים רבות (40 שנה) של שימוש בעדשות מגע קשות, לפני שבוע, לאחר הרכבת משקפי ראייה, הראייה עם המשקפיים לא תקינה. חפצים נראים "מקומרים" ופתאום בולטים. לדוגמה: שמסתכלים על חלון מרחוק הוא נראה רגיל, אבל כשמתקרבים אליו פתאום הוא מתקמר, ונהיית לו מעין "בטן" שיוצאת לכיוון שלי. כבר 3 פעמים האופטומטריסט החליף עדשות ותיקן זוויות לעדשות, אבל עדיין אין שיפור. מה צריך לעשות? המון תודה

19/05/2020 | 15:34 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום אדיר, המצב שאתה מתאר ידוע ובעיקר מורגש על ידי מטופלים אשר עוברים מעדשות מגע למשקפים. המרחק שנוצר בין עדשת המשקפים והעין שלך גורם לאפקט שינוי הצורה, זה אמור לחלןף . מדובר בהסתגלות מוחית למצב החדש.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע