כאב ועייפות בעיניים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

22/09/2019 | 22:57 | מאת: דניאל

שלום רב, אני סובל מכאב ועייפות בעיניים שנגרמת כתוצאה להרכבת זוג משקפיים חדשים אותם רכשתי ברשת משקפיים ותיקה. תחושת אי הנוחות מתחילה ישר בהרכבת המשקפיים ומתחזקת לאורך היום. אציין שבשנים האחרונות השתמשתי בעיקר בעדשות מגע ואך מעט במשקפיים ורק כעת אני שוב מרכיב את המשקפיים חלק גדול מהיום. כמו כן כאשר אני עם עדשות תחושת הכבדות מהעיניים נעלמת כליל. לאחר תלונתי בחנות המשקפיים נערכה לי בדיקה נוספת ותוצאות המרשם ללא שינוי. אם זאת, לדברי האופטימטריסטית אני נמצא בשלב ביניים בין 0 ל- 1/4 צילינדר ולכן נבחר שלא להחשיבו במרשם. בעבר היו זמנים בהם הובחנתי כבעל צילינדר קל וזמנים בהם לא. כיום המספר בעיני הוא 6- ו- 5:15- וישנה אצלי התדרדרות ממוצעת 1/4 בשנה (כרגע בן 27). לפני שנה וגם שנתיים היו לי 2 זוגות משקפיים מחברה אחרת וגם בהם חשתי אי נוחות. למירב זכרוני מהזמן שלפני כן לא סבלתי מתופעת הכאב בעיניים באופן כזה משמעותי. כרגע אני די עובד עצות ואשמח להבין האם הבעיה היא בי או שמשהו במרשמים האחרונים שעשו לי אינו תקין (סכה"כ: 3 מרשמים נפרדים, 3 חברות שונות, בערך 3 שנים).

25/09/2019 | 16:32 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום דניאל, יתכן שהתחושה של עייפות וכאב בעיניים נובעת בגלל המעבר מעדשות מגע לעדשות משקפיים. המשקפים יושבים במרחק מהעין לעומת עדשות המגע (שיושבות על קרנית העין) מה שגורם לאפקט פריזמטי אשר יכול להשפיע על מנח העיניים ולגרום לתחושת אי נוחות.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע