השפעת גודל עדשה על נראות העין

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

15/09/2019 | 22:07 | מאת: טלי

היי. לביתי בת השנה וחצי יש רוחק ראיה די גבוה 8. עד עכשיו היתה מסגרת מסיליקון מלבנית שהתאימו לה מאד . על אף זה שהעדשות הגדילו לה את העיניים. הזמנתי לה מסגרת חדשה בצורת אליפסה יותר עדינה ממה שהיה לה עד עכשיו. היום ששמתי לה את המשקפיים ( שעלו לי מעל 2000 שח) הופתעתי מאד לגלות כי העיניים נראות קרובות יותר אחת לשניה וזה ממש לא מתאים לה. מספר שאלות: מה אני צריכה לדעת/ לשאול במקרים הבאים כדי לא לחוות עוגמת נפש כזו? איך יכול להיות שלא נאמרה אפילו מילה אחץ בעניין? האם היה צריך למדוד לה את המרחק ביו העיניים או לעשות משהו כדי לבנות את העדשה אחרת? על מנת שלא נגיע לעזאץ תוצאה? או שהכל מתחיל ונגמר במסגרת?

25/09/2019 | 15:15 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום טלי, מכיוון שלא ראיתי את המסגרת על פניה של בתך, את המרשם שלה והעדשות אני לא יכולה להגיד האם מדובר בצורה לא מתאימה של מסגרת או הרכבה לקויה של העדשות. בכל אופן אמליץ לך לחזור למקום שבו רכשת את המסגרת והעדשות ולנסות לברר מולם.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע