עדשות יומיות דקות עדיפות?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

02/09/2019 | 19:23 | מאת: צימל

1.אם העין שלי דוחה הרבה סוגים של עדשות חד פעמיות מה זה אומר ?אולי סוג אחד מבין כל החברות מסתדר לי בעין לאורך כל היום . 2.האם עדשות דקות מאד עדיפות ברמת העיקרון לבריאות העין ? 3.חומר חיטוי לעדשות זה בסדר לקנות את הכי זול בחנות ? 4.אחרי שאני מוציאה את העדשות מחומר החיטוי יחד עם זה מותר להכניס לעין ? תודה מראש .😊

13/09/2019 | 07:53 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום צימל, 1. ישנן מספר סיבות היכולות לגרום לאי סבילות לעשות מגע, יש לגשת לאופטומטריסט לבדיקה. 2. כעיקרון ככל שהעדשה דקה יותר כך תעביר יותר חמצן לעין, אך יכולת העברת החמצן של עדשה תלויה גם בחומר הגלם ממנו מיוצרת העדשה- לכן חשוב לבחור עדשה איכותית. 3.באיזה חומר חיטוי מדובר? מי חמצן או תמיסה רב תכליתית? אם מדובר בתמיסה רב תכליתית, יש מוצרים זולים בשוק אשר לא מסירים לכלוך וחלבונים באופן יסודי מהעדשה. 4. באיזה חומר מדובר? ישנם חומרים המאפשרים הרכבה מידית של העדשה לאחר הוצאתה מהתמיסה ויש כאלה שלא.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע