עדשות משקפי שמש - UV400 v. Polarized?

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/08/2019 | 09:30 | מאת: אלי

שלום, האם יש הבדל בריאותי בין עדשות משקפי שמש uv400 לבין עדשות משקפי שמש polarized? אני מתלבטת אם להשקיע סכום כסף נוסף כדי להחליף לעדשות הפולראיזד. מנסה להבין האם יתרון בריאותי של ממש מבחינת חסימת קרינה וכיו"ב. אם יש עדשות משקפי שמש טובות אפילו יותר מהשתיים האלו, אשמח לדעת. תודה!!

29/08/2019 | 10:06 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום אלי, עדשות מקוטבות (polarized) לא חוסמות קרינה אל מקטבות את האור, לא מאפשרות לאור לעבור דרך העדשה בזווית מסוימת ובכך מאפשרות ראייה נקייה יותר מסנוורים. כל העדשות האיכותיות נגד השמש אמורות לחסום UV 400 כולל העדשות המקוטבות.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע