מעבר מעדשות מגע למשקפיים- עיוות ראיה

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

28/07/2019 | 21:43 | מאת: אורחת

שלום, רקע: אני משקפופרית מגיל 3. קצרת ראי עם צילנדר.מגיל 15 אני רק עם עדשות מגע קבועות קשות. היום בת 44. יש לציין שכעת אני סובלת מיובש ( מחודש מאי) לא מצליחה להרכיב. הבעיה: עם העדשות מגע תמיד שעשיתי ראיתי ממש טוב אך כמובן שהעין מתעייפת להיות איתן כל היום ב בייחוד המחשבים. עשיתי משקפיים יש לי מספרים קטנים -1.5, -1.25 הבעיה הצילנדר . האופומטרסיט עשה בשני העיניים צילנדר 2. זוית 22 וזוית 160 היום קיבלתי: התחושה ממש מוזרה של עיוות. אבל אני גם מרגישה כאילו יש הגדלה של העצמים. כמו שיושבים לראות סרט קולנוע ממש מקרוב ורוצים קצת להתרחק. הרצפה קצת עקומה. כשאני יושבת מול מחשב או מחזיקה עיתון או פלאפון כאילו העצמים מתעוותים אפילו שאני מסתכלת על המקלדת זה נראה לי "חזק מידיי". היתכן שהמספר או הצילנדר שעשה חזק מידיי? או שזה הזוית? קצת קשה לי ככה. ביחוד מול עצמים מקרוב וממרחק ביניים. תודה לך

30/07/2019 | 16:34 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום, מה שאת מתארת זה אפקט אופטי שנגרם מעדשות המשקפים בגלל המעבר מעדשות מגע, תוך מספר ימים את אמורה להסתגל לזה וזה יפסיק להפריע. אם המצב לא משתפר תוך 10 ימי הרכבה של המשקפים פני בחזרה אל האופטומטריסט הבודק.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע