הוצאת עדשות אופטיות ממשקפי שמש

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

26/05/2019 | 01:06 | מאת: נדב

שלום. לפני מספר שנים רכשתי משקפי שמש תוצרת Ray Ban, להם הותאמו עדשות אופטיות יקרות מאוד שרכשתי בחנות אופטיקה. דגם משקפי השמש הוא RB2132. רציתי לשאול האם את יודעת כיצד ניתן להוציא את העדשות האופטיות מהמשקפיים (אני רוצה להחליף אותן בעדשות המקוריות, כדי שאוכל ללבוש את המשקפיים גם עם עדשות מגע). האם למיטב ידיעתך ייתכן שהעדשות האופטיות שהותאמו למשקפי השמש שלי מודבקות למסגרת, או שפשוט ניתן לשלוף אותן בדרך כלשהי? אשמח מאוד לעזרתך.

10/07/2019 | 16:06 | מאת: אורה אבזבקייב

שלום נדב, בדרך כלל כאשר מרכיבים עדשות במסגרת לא מדביקים אותן אלא מרכיבים במהלך חימום קל של המסגרת. לא ממליצה לך לבצע את החלפת העדשות באופן עצמי שמא יגרם נזק לעדשות או למסגרת. פנה לאופטיקה, שם ישמחו לעזור.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע